Tilmeld til nyhedsbrevTip en venEnglish
23. december 2009

Børnerådets sekretariat holder juleferie frem til 4. januar

Børnerådets sekretariat er lukket i juledagene og dagene efter nytår. Første åbningsdag i det nye år er mandag d. 4. januar 2010. Henvendelser fra pressen kan ske til Flemming Schultz, tlf. 28920060.
Læs mere her
16. december 2009

Ny formand for Børnerådet bliver Lisbeth Zornig Andersen

Lisbeth Zornig Andersen tiltræder posten som ny formand for Børnerådet 1. janaur 2010. Lisbeth Zornig Andersen, som selv har oplevet at vokse op under svære vilkår, har i dag sit eget firma, der kæmper børnehjemsbørnenes sag.
Læs mere her
24. november 2009

Inderigs- og Socialministeriet indkalder forslag til medlemmer af Børnerådet

Inderigs- og Socialministeriet indkalder forslag til medlemmer af Børnerådet med funktion fra d. 1. januar 2010
Læs mere her
20. november 2009

Nordisk Råd udgiver rapport om inddragelse af børn

Nordisk Råd har udgivet en publikation i anledning af FN’s Børnekonventions årsdag.Den indeholder 23 konkrete eksempler på, hvordan børn kan inddrages i beslutningsprocesserne.
Læs mere her
20. november 2009

Europæiske børneombud kritiserer svag efterlevelse af Børnekonventionen

FN's konvention om barnets rettigheter er ratificeret af samlige europæiske lande, som dermed har har forpligtet sig til at følge konventionens bestemmelser - men ENOC, det europæiske netværk af børnombudsmænd, udtrykker dyb bekymring op til fejringen af konventionens 20 års jubilæum.
Læs mere her
18. november 2009

Børnekonventionen fylder 20 år

Børnerådet fejrer Børnekonventionens 20 års jublilæum med udgivelsen af en publikation, der stiller skarpt på inddragelse af børn.
Læs mere her
14. september 2009

Ny film om søskende til børn med handicap

Men jeg vil ikke bytte... ” er titlen på en film om, hvordan der et er at være søskende til et handicappet barn.
Læs mere her
2. september 2009

Problemer med e-mails send til brd@brd.dk

Børnerådets e-mail-konto, der håndtere bestillinger af materialer via vores hjemmeside, er ved en fejl blevet tømt for e-mails. Derfor: Hvis du har bestilt materialer hos os inden for de seneste to uge - dvs. efter d. 17. august - skal du sende en ny bestilling.
Læs mere her
24. august 2009

Danskere med handicap har fået menneskerettigheder

Det sker ikke hver dag. Men søndag d. 23. august trådte en ny menneskerettighedskonvention i kraft i Danmark, nemlig FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap. Nu skal vores lovgivning bare følge med, påpeger Institut for Menneskerettigheder.
Læs mere her
22. august 2009

Børnerådet beder igen integrationsministeren om at sikre de irakiske børns rettigheder

Børnerådet og Børns Vilkår retter nu en fornyet henvendelse til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Det sker med endnu en opfordring om at sikre, at de irakiske børns forhold er ordentligt belyst.
Læs mere her
14. august 2009

Gratis skolefrugt til alle børn senest i 2012

Børnerådet støtter initiativ fra Kræftens Bekæmpelse. Formålet er at sikre, at alle børn har gratis adgang til frugt i skolen - og det skal ske senest i 2012.
Læs mere her
10. juli 2009

Ændrede åbningstider i sommerferien

Børnerådet holder sommerferie i uge 29 og 30 - og har begrænset åbningstid i ugerne 28 og 31.
Læs mere her
1. juli 2009

Børnerådet og Børns Vilkår anmoder Birthe Rønn Hornbech om hastemøde

Børnerådet og Børns Vilkår beder nu integrationsminister Birthe Rønn Hornbech om et hastemøde. Ministeren skal gøre rede for, om der er taget børnefaglige hensyn i beslutningen om at tvangsudsende et antal irakiske børn og deres familier.
Læs mere her
25. juni 2009

Børnerådet søger skrivelysten student med sans for strategi

Vi skal bruge en studentermedhjælp, som skriver usædvanligt godt, er interesseret i børnepolitiske forhold og kan arbejde selvstændigt og professionelt
Læs mere her
23. juni 2009

Forsigtigt forsøg med stemmeret til 16-17-årige i Århus

Magistraten i Århus har givet grønt lys for at give de århusianske unge i alderen 16-17 år mulighed for at stemme ved et prøvevalg i forbindelse med kommunalvalget den 17. november 2009.
Læs mere her
12. juni 2009

"Hvis jeg var klimaminister... " Vindere kåret i Børnerådets stilekonkurrence

Børnerådet har afholdt en landsdækkende stilekonkurrence for elever i 7. og 8.klasser over hele landet. Nu er vinderne kåret.
Læs mere her
4. juni 2009

Ny undersøgelse: Tandlæger tier om overgreb

En endnu ikke offentliggjort undersøgelse viser, at tandlæger og tandplejere tøver med at underrette myndighederne, selv om de er bekymret for, om et barn udsættes for overgreb.
Læs mere her
28. maj 2009

Vil du stå for Børnerådets Børne- og Ungepanel?

Børnerådet søger akademisk medarbejder med analytisk sans og solide statistik-kundskaber. Du får bl.a. ansvar for vores børne- og ungepanel
Læs mere her
15. maj 2009

26 organisationer: Gratis skolefrugt til alle børn

Forebyggelseskommissionen har anbefalet gratis frugtordninger på alle skoler. Nu vil 26 organisationer - heriblandt Børnerådet - arbejde for at sikre, at gratis skolefrugt bliver en del af den nationale handlingsplan for forebyggelse, så alle børn får skolefrugt i 2012.
Læs mere her
15. maj 2009

Udtalelse fra de nordiske børneombud om tandlplejens rolle i bekæmpelse af overgreb mod børn

Den nordiske konference i Oslo 7. – 8. maj 2009 om tandplejens rolle ved omsorgssvigt og overgreb mod børn
Læs mere her
11. maj 2009

Nordiske børneombuds årsmøde 2009

De nordiske børneombudsinstitutioner har afholdt deres årlige møde - denne gang i Olso i dagene 5.-7. maj.
Læs mere her
30. april 2009

Børnerådet udskriver stilekonkurrence

Børnerådet er i gang med en kampagne for børns rettigheder og involvering i demokratiet. Stilekonkurrencen skal sammen med en række andre initiativer give stemme til børns tanker om demokrati og rettigheder overfor den brede offentlighed og landets politikere.
Læs mere her
30. april 2009

Et mangehovedet uhyre

Behovet for specialundervisning vokser og vokser og sluger i dag omkring 20 procent af alle folkeskolens ressourcer. Årsagen kalder Niels Egelund et mangehovedet uhyre, der skal bekæmpes med flere forskellige våben.
Læs mere her
21. april 2009

Nyt design på Børneinfo.dk

Børnerådets hjemmeside for børn og unge har fået nyt design. Det er startskuddet på en indsats for at give alle børn i Danmark viden om deres rettigheder.
Læs mere her
3. april 2009

Børnerådet: Giv Danmark et børneombud

Det er næsten umuligt for børn at klage i Danmark. Det skal der gøres noget ved. Børnerådet har samlet 16 organisationer bag kravet til regeringen og Folketinget: Børn i Danmark skal have en ombudsmand, og det skal være nu.
Læs mere her
26. februar 2009

Børnerådet: For let for unge at få smertestillende medicin

Tordag den 26. februar viste TV2 en dokumentar-udsendelse om 15-19 årige piger, der forsøger at slå sig selv ihjel med smertestillende medicin. Børnerådet er bekymret over unges medicinforbrug og ønsker at gøre hovedpinepiller receptpligtige.
Læs mere her
26. februar 2009

På vej: Klam, klammere, klammest! Børns syn på skolernes toiletter

I slutningen af marts offentliggør Børnerådet en undersøgelse af, hvad børn egentlig mener om de toiletforhold, de udsættes for i deres skoler.
Læs mere her
26. februar 2009

Børn og køn - en undersøgelse af ligestillingen blandt børn og unge

Børnerådet har gennemgået en række af rådets tidligere undersøgelser for at se, hvordan kønsforskellen slår igennem i forhold til mobning, opdragelse, medbestemmelse osv. Resultatet offentliggøres d. 8. marts. 2009
Læs mere her
23. januar 2009

Børn i fængsler – en skamplet på det danske retssystem

Folketingets Retsudvalg har haft justitsministeren og velfærdsministeren i samråd for at få en redegørelse for, hvordan de vil forhindre, at børn anbringes i fængsler sammen med voksne. Justitsministeren mener ikke, at der er noget problem, men velfærdsministeren vil alligevel oprette 15 nye pladser på de sikrede institutioner.
Læs mere her
21. januar 2009

Veloverstået arrangement i Etisk Forum for Unge i Nyborg

Den 13. og 14. januar mødtes 17 unge fra hele landet i Nyborg for at diskutere etiske dilemmaer i forbindelse med ’mærker for livet’: tatovering, piercing og omskæring af drenge. Det kom der en spændende debat ud af og mange forskellige holdninger blev vendt og drejet.
Læs mere her
12. januar 2009

Sikker Internet Dag 2009

Den 10. Februar 2009 fejres Sikker Internet Dag over hele verden med aktiviteter og tiltag online og offline. Formålet er at sætte fælles fokus på den ansvarlige og sikre brug af Internettet blandt børn og unge.
Læs mere her
9. januar 2009

Uro i Mellemøsten: Hvad siger vi til børn?

Medierne er i disse uger fyldt med billeder af mennesker, der lider under krigen i Mellemøsten. Kampene i Gaza har blodige konsekvenser og endnu engang er der mange børn, der er direkte ofre. Mediernes billeder og ord kan virke meget voldsomme på børn, og mange frygter for deres pårørendes skæbne og bliver urolige for, om sådan en krig også kan finde sted i Danmark. Forældre, lærere og pædagoger er usikre på, hvordan de skal forholde sig til børn i hele denne situation. Mange børn – både danske og børn fra Mellemøsten, kan have behov for råd og vejledning. Børnerådet giver her en række råd til voksne om, hvordan de kan forholde sig.
Læs mere her
Logo Vesterbrogade 35
1620 København V
Tlf. 3378 3300
Fax 3378 3301
E-mail: brd@brd.dk
Cookiepolitik