Undersøgelser 2010

Tanker fra voksne

Tanker fra voksne

Denne publikation fortæller fem eksperter om deres overvejelser på baggrund af Børnerådets panelrapport 'Portræt af 4. klasse.'

Læs rapporten 'Tanker fra voksne'. 

Portræt af 4. klasse

Portræt af 4. klasse

1.800 børn i 92 4. klasser fordelt over hele landet indgik i Børnerådets Børne- og Ungepanel i 2009-2012. I august 2009 besvarede de et elektronisk spørgeskema fra Børnerådet. Her spurtge vi børnene om deres syn på og oplevelser med en lang række forskellige emner.

I denne rapport tegnes et bredt billede af de 10-11-årige børns oplevelser og erfaringer med livet i skolen, derhjemme i familien, med vennerne, fritiden, livet på nettet osv. .

Læs rapporten 'Portræt af 4. klasse'. 

Fattigdom og social udstødelse - hvad er det? - et undervisningsmateriale til folkeskolens ældste klasser

Fattigdom og social udstødelse - hvad er det? - et undervisningsmateriale til folkeskolens ældste klasser

Formålet med undervisningsmaterialet er, at eleverne skal få en forståelse for, hvad fattigdom og social udstødelse i Danmark anno 2010 indebærer. Gennem casestories om berørte danskere, politiske kommentarer og metoder til at belyse fattigdom og social udstødelse præsenteres eleverne for forskellige problematikker, der vedrører emnet fattigdom og social udstødelse.

Læs hæftet 'Fattigdom og social udstødelse - hvad er det?'

Få mere information om materialet.

Børn og finanskrisen

Den økonomiske krise har sat økonomi og forbrug på dagsordenen. Hvilken betydning har det for børn, når den økonomiske virkelighed trænger sig på? Hvordan oplever børn finanskrisen, og hvor meget er de involveret i familiens økonomi?

Læs rapporten 'Børn og finanskrisen'. 

Opdragelse med hjertet - om udvikling og konflikter med små børn

Børnerådet og Komiteen for Sundhedsoplysning har genudgivet den populære pjece, hvor forældre og andre voksne i nær kontakt med små børn kan hente inspiration til, hvordan de støtter deres børns udvikling - også i konfliktsituationer.

Pjecen kan bestilles hos Komiteen for Sundhedsoplysning på Komiteen for Sundhedsoplynings hjemmeside eller  tlf. 3526 5400 fax nr. 3543 0213 eller e-mail: kfs@sundkom.dk.

Pris: 11 kr. + ekspeditionsgebyr (30 kr.) + porto. Ved bestilling af flere pjecer betales kun for ét ekspeditionsgebyr. Opdragelse med hjertet kan også købes på nogle apoteker, så spørg på dit lokale apotek.

Årsberetning og visioner 2009-2010

Årsberetning og visioner 2009-2010

Børnerådets årsrapport 2009-2010 giver dig et indblik i Børnerådets visioner og aktiviteter i 2010. Hvert rådsmedlem fortæller kort, hvad deres særlige fokusområder vil være i året, der kommer. Samtidig kan du læse om rådets aktiviteter og publikationer i 2009.

Læs Børnerådets årsberetning og visioner 2009-2010