2014

Børneinddragelse er mere end at tale med børn

Børneinddragelse er mere end at tale med børn

Børnerådet har i forbindelse med Børnekonventionens 25-års jubilæum udgivet jubilæumshæftet ”Børneinddragelse er mere end at tale med børn”. Skriftet indeholder artikler om børneinddragelse på flere niveauer, og vi håber, at det kan inspirere aktører, der beskæftiger sig med børn og unge, til inddragelse på forskellig og kreativ vis.

Læs hele jubilæumshæftet

En god fremtid for børn og unge i Vollsmose

I dette notat kan du læse om resultaterne af Børnerådets dialog med børn og unge i Vollsmose. Notatet fokuserer på, hvad der i følge børnene og de unge selv skal til for at sikre tryghed og trivsel for børn og unge i deres egen bydel.

Læs Børnenotatet: 'En god fremtid for børn og unge i Vollsmose'

FN's Børnekonvention

FN's Børnekonvention

I anledning af Børnekonventionens 25-års fødselsdag har Børnerådet udgivet en folder med Børnekonventionen. Børnekonvention er et internationalt sæt af regler, som skal sikre børns rettigheder, og den er udgangspunktet, når Børnerådet kommenterer på ny lovgivning eller vurderer samfundets praksis i forhold til børn og unge i Danmark. I Børnerådet arbejder vi for, at Børnekonventionen bliver indarbejdet i lovgivning og praksis i alle samfundets sektorer.

Læs FN's Børnekonvention.

Et aktivt fritidsliv skaber større trivsel

Et aktivt fritidsliv skaber større trivsel

Børn med et aktivt fritidsliv er oftere i bedre trivsel end børn uden fritidsinteresser. Det viser en undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel blandt 2.000 børn i 7. klasse. Undersøgelsen viser også, at børnene gerne vil bruge mere tid på sport og samvær med venner og mindre tid på tv-kiggeri og computerspil.

Læs Børnerådets Børneindblik: 'Et aktivt fritidsliv skaber større trivsel'.

Kys, kærlighed og kønshår: 13-årige vil tale om det

Kys, kærlighed og kønshår: 13-årige vil tale om det

En ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at en stor gruppe børn i 13-årsalderen ikke har nogen at tale med, når det handler om kroppen, om kærester og om følelser. Det er især drengene, der ikke har en tryg samtalepartner. Undersøgelsen viser også, at fædre ofte er fraværende, når der skal tales om svære emner.

Læs Børmerådets Børneindblik: 'Kys, kærlighed og kønshår: 13-årige vil tale om det.'

Unge og medier - en pixirapport til børn og unge

Unge og medier - en pixirapport til børn og unge

'Unge og medier' er anden rapport til eleverne i Børne- og Ungepanelet. Denne udgave handler om elevernes forhold til medier. Her kan du blandt andet læse om de unges mobilvaner, hvor meget tid de bruger på medier, og hvad de gør ved mobning på nettet. Hæftet indeholder også diskussionsspørgsmål om medier, som man kan diskutere i klassen.

Læs hæftet 'Unge og medier'.

Børnerådets tegnekonkurrence

Børnerådets tegnekonkurrence

I november 2014 vandt 5-årige Frida fra Børnehaven Lupinparken Børnerådets tegnekonkurrence i anledning af Børnerådets 20-års fødselsdag. Tegnekonkurren blev afholdt for alle børnene i Børnerådets Minibørnepanel, og hovedpræmien var en workshop med kunstneren Britta Johansson. Fridas tegning er nu blevet lavet til plakater og postkost.

Se Fridas tegning som plakat.

Portræt af 7. klasse - en pixirapport til børn og unge

Portræt af 7. klasse - en pixirapport til børn og unge

Denne pixirapport tegner et overordnet portræt af 7. klasse. Rapporten er en tilbagemelding til de elever, der svarede på spørgsmålene, og den lægger op til, at man kan diskutere emnerne i klassen. I rapporten kan du læse om elevernes tanker om temaer som skole, familie, fritid, sociale medier, krop og kærester.

Læs 'Pixirapporten nr. 1/2014: Portræt af 7. klasse'.