Konkurrencer i Børnerådet

Tegnekonkurrence ved Børnerådets 20 års jubilæum (2014)

Tegnekonkurrence ved Børnerådets 20 års jubilæum (2014)

I november 2014 vandt 5-årige Frida fra Børnehaven Lupinparken Børnerådets tegnekonkurrence i anledning af Børnerådets 20-års fødselsdag. Tegnekonkurren blev afholdt for alle børnene i Børnerådets Minibørnepanel, og hovedpræmien var en workshop med kunstneren Britta Johansson. Fridas tegning er nu blevet lavet til plakater og postkost.

Se Fridas tegning som plakat.

Plakatkonkurrence (2004)

Plakatkonkurrence (2004)

I anledningen af Børnerådets 10-års jubilæum har 154 børn fra 10-14 år deltaget i konkurrencen om at male den flotteste plakat med venskab som omdrejningspunkt. Ud af de 154 plakater har Børnerådets dommerkomite udvalgt tre plakater som de bedste. Josephine Hauch på 11 år løb af med 1. pladsen, og hun vandt hermed et digitalkamera.

Dommerkomiteen bestod af: tidligere formand for Børnerådet Klaus Wilmann, tegner, musiker og forfatter Carl Quist Møller, billedskolelærer og i bestyrelsen for Landsforeningen Børn, Kunst og Billeder Mette Danø samt to billedskoleelever Lærke Heegaard Rasmussen og Cecilie Mæhl.

Sæt ord på dit liv (1994)

I sommeren 1994 tog 3300 børn den daværende socialminister Yvonne Herløv Andersen på ordet. De reagerede nemlig på den konkurrence, hun havde udskrevet om at skrive, tegne og fortælle om, hvad et godt børneliv er. De satte ord og billeder på deres liv.

Børnerådet syntes, at de mange breve, tegninger og digte var så værdifulde, at alle skulle have mulighed for at se dem. Derfor udgav rådet i februar 1996 bogen 'Sæt ord på dit liv' med et udvalg af de mange tekster og tegninger.

Bogen kan lånes på biblioteket eller købes hos boghandlen.