Nyheder fra Børnerådet februar 2021
01-02-2021
Nye videoer fra Børnerådet klæder børn og unge på til at forstå deres rettigheder
Ret til at gå i skole uden at blive mobbet. Ret til at klage og ret til privatliv online.
For børn og unge kan FN's Børnekonvention både være kompliceret og svær at overføre direkte til deres egen hverdag.
Derfor lancerer Børnerådet de tre første videoer i en serie af explainer-videoer, som i øjenhøjde forklarer børns rettigheder for netop børn og unge. Videoerne er oplagte at bruge i undervisningen og kan med fordel bruges til at sætte gang i samtalen om børnenes egne rettigheder.
Overblik: Det mener Børnerådet om udspillet til Barnets Lov
Udspillet til Barnets Lov er ambitiøst på børnenes vegne og har mange gode takter: Flere rettigheder til barnet, fokus på barnets perspektivet og en generel styrket indsats omkring barnet. Dog efterlyser Rådet bl.a. et øget fokus på børn og unges uddannelse og efterværn i de kommende forhandlinger.
Godt at se Astrid Krag og Pernille Rosenkrantz-Theil sammen om at præsentere #barnetslov. God skolegang er afgørende for udsatte børns fremtid, men det er stort set fraværende i udspillet. Stabilt skoleliv skal da med i alle hjørner af sagsbehandlingen. #dkpol #dksocial
Agi Csonka, formand for Børnerådet, på Twitter.
Formand for Børnerådet: At sikre udsatte børn en god skolegang kræver et opgør med silotænkningen
"Vi kan ikke give de udsatte børn deres barndom tilbage. Men vi kan blive bedre til at give dem en fremtid, og den går gennem gode faglige og sociale skoleoplevelser", skriver formand for Børnerådet, Agi Csonka, i en kronik bragt i Berlingske.
Her understreger hun, at vejen til en god og stabil skolegang for udsatte børn går gennem bedre tværfagligt samarbejde, og ved at alle professionsfagligheder lærer at tage barnets perspektiv.
Børnerådet i fælles debatindlæg: Kære børnenes statsminister, det er tid til at afskaffe børnefattigdom
De seneste års reformer som kontanthjælpsloft, starthjælp og integrationsydelsen har kastet tusindvis af børn ud i fattigdom. Regeringen har indført et midlertidigt børnetilskud, men der er brug for et endeligt og fuldkomment opgør med børnefattigdom i Danmark.
Det skriver formanden for Børnerådet sammen med 17 andre organisationer i et debatindlæg bragt i Information.