Nyheder 2020

16. december 2020

18 organisationer: Kære børnenes statsminister, det er tid til at afskaffe børnefattigdom

De seneste års reformer som kontanthjælpsloft, starthjælp og integrationsydelsen har kastet tusindvis af børn ud i fattigdom. Regeringen har indført et midlertidigt børnetilskud, men der er brug for et endeligt og fuldkomment opgør med børnefattigdom i Danmark, skriver formanden for Børnerådet sammen med 17 andre organisationer i dette debatindlæg.

05. oktober 2020

1659 unge fortæller om deres forhold til krop, sundhed og motion

Kropssyn, motionsvaner og risikoadfærd for spiseforstyrrelser. Børnerådet har undersøgt, hvordan unge i 9. klasse oplever deres egen krop og sundhed. Resultaterne er præsenteret i et nyt Børnefakta-ark.

01. oktober 2020

Børnerådet og Rådet for Socialt Udsatte: Anbragte unge bliver kastet ud i voksenlivet. Ville I bede jeres barn om at flytte hjemmefra, når det fylder 18 år?

Spørg jer selv: Ville I kun give jeres barn lov til at snakke med jer fra 8 til 16 mandag til fredag? Ville I bede jeres barn om at flytte hjemmefra, så snart det fylder 18 år?

28. september 2020

Børnerådet, Egmont Fonden, Rådet for Børns Læring, Lær for Livet og tidligere anbragte: Fire indsatser er afgørende for anbragte børns fremtid

Anbragte børns fremtid afhænger af fire indsatser: Klare forventninger, tidlig adgang til uddannelse og læring, kontinuitet og særlig støtte, skriver Børnerådet sammen med Egmont Fonden, Lær for Livet, Rådet for Børns Læring og tre tidligere anbragte børn.

10. september 2020

22 organisationer: Gør op med den usunde drukkultur. Indfør en ensartet 18-års aldersgrænse på salg af alkohol

De unges drukkultur har for længst taget overhånd. Tiden er kommet til at indføre en aldersgrænse på 18 år for al køb af alkohol, skriver Børnerådet sammen med 21 andre organisationer i et fælles opråb.

30. juli 2020

Formand for Børnerådet: Det handler ikke om antallet af underretninger, men om, hvad vi gør ved dem

Uanset antallet af underretninger sker der alt for mange fejl i kommunernes sagsbehandling.

23. juni 2020

Børnerådet: Forældre skal involvere sig i børns digitale liv

Børn og unges liv på nettet kan være svær at begribe for forældregenerationen, men lovgivning på området løser ikke alene problemerne. Børn har ret til ansvarsfulde forældre, skriver Børnerådets medlemmer.

12. juni 2020

Debatindlæg: 'Verdens bedste land' bør også gælde for børn af fængslede

Det er på tide, at indsattes børn får bedre besøgsvilkår.

10. juni 2020

Børnerådet, DGI, DIF og DUF: Hjælp de udsatte børn tilbage i fritidsaktiviteterne efter Corona

Organiserede fritidsaktiviteter er en vigtig del af børns sociale liv. Derfor opfordrer vi trænere, undervisere, skolelærere og pædagoger til at række ud og hjælpe især de udsatte børn tilbage til fritidslivet efter Corona, skriver repræsentanter fra Børnerådet, DGI, DIF og DUF i dette debatindlæg